Foto's en Video's


Van het eerste kantoor ... met de eerste testen ...

... naar een wereldwijde onderneming

De bedrijfshistorie van HOSCH


Van een eigen zaak naar een wereldwijde speler.

Een revolutionair idee en een sterke ondernemingsgeest: door die combinatie richtte Hans-Otto Schwarze in 1975 de firma HOSCH op, waarbij de initialen van de werktuigbouwkundige staan voor een eenvoudig, maar onderscheidend merkteken.

Met de ontwikkeling van de eerste veer-lamel-schraper legde het nog kleine ingenieurskantoor met hoog gekwalificeerd personeel, het fundament voor verder succes van de onderneming. Met het type A schraper, geïntroduceerd op de beurs "Bergbau 1976", heeft HOSCH snel een goede reputatie opgebouwd in het Duitse Roergebied.

Al in 1986 presenteert de nog jonge onderneming een wereldwijde revolutie in schrapertechnologie met de presentatie van het schrapertype B6. Een mijlpaal was het tegelijkertijd opbouwen van een eigen productielijn. Met de introductie van de C-serie in 1992, heeft HOSCH wederom een technische standaard gezet in transportbandreiniging.

Sinds 1991 is het hoofdkantoor gevestigd op industrieterrein Am Stadion in Recklinghausen. De hoofdvestiging is uitgebreid in 2001 en herbergt zowel een modern trainingcentrum als de afdeling onderzoek en ontwikkeling (R & D) voor de hele HOSCH-groep, die inmiddels is gegroeid naar 19 internationale ondernemingen met meer dan 500 werknemers. Het vroegere eenmansbedrijf is inmiddels een wereldspeler geworden, die als specialist in transportbandreiniging haar positie veiligstelt door continue ontwikkeling en uitbreiding van haar innovatieve producten.

 

© 2018 · HOSCH Fördertechnik Recklinghausen GmbH
Am Stadion 36 · 45659 Recklinghausen · Duitsland
Algemeen directeur: Cornelia Kill-Frech, Eckhard Hell, Dirk Heidhues
Laatste verandering: 2018-06-05 / 10:55 (CET)